Témakörök címkékbe rendezve >

Ezoterikus bolondéria

english version

A címben látott kifejezést egy internetes újságban láttam egy olyan cikkben, ahol az újságíró gyakorlatilag az olvasót befolyásoló ítéletet alkot. Én, aki olvastam pedig elkezdtem mindenkit sajnálni. Az újságírót, az olvasót és azokat, akiket ez az előzetes ítélet megbélyegez. Értem én, mi vezeti az újságírót, mert jól emlékszem azokra az időkre, amikor én is ilyesmi ember voltam. Ám az újságíróval ellentétben én nem megbélyegeztem ezeket az embereket, hanem elkezdtem a témát kutatni, mielőtt véleményt alkotok.

Jól emlékszem arra, amikor egyszer a haverjaimmal belekeveredtünk egy tömegbe, akik egy modern istentiszteletről jöttek kifelé. Láthatóan a középosztály, felső középosztály tagjait. Számomra nagyon hihetetlen volt, hogy képes ez a sok értelmes ember azt a sok baromságot elhinni, amit az ilyen helyeket nyomatnak. Valószínűleg ekkor született meg bennem a gondolat, hogy én ennek utánajárok. A húszas éveim elején jártam, világi életet éltem és a vallással közelről sosem találkoztam. Meg sem vagyok keresztelve. Később kiderült, hogy ez a tökéletes kutatói pozíció.

Vettem pár könyvet a csakrákról, meg az energiákról, ám ezek a könyvek nem jelentettek egyet a bizonyítékokkal. Az 'véletlenül' került az utamba. Rendkívül nyitottan álltam ehhez a világhoz, ám mindent csak feltételesen fogadtam el, ezt később feltételes igazságnak neveztem el. Ha itt egy új világlátással találkoztam és azt rendszerszinten akartam megérteni, nem állhattam meg az elején azzal, hogy nincs rá bizonyíték. Ám azt megtehettem, hogy olyan garanciát építek bele, hogy csak akkor fogadom el, ha a tények rendelkeznek a bizonyítás feltételével. A bizonyítás jelen esetben annak eldöntéséről szólt, ez a spirituális világ valóban létezik-e vagy az egész csak egy nagy kamu. Arra jutottam, hogy a spirituális világ létezik, ám ahogy azt a terület szakértői közvetítik az emberek felé, az egy nagy kamu.

Innentől egyre mélyebbre kerültem, amik után újabb mélységek nyíltak meg számomra. Ha az ember eleve felfedezővénával rendelkezik, innen nincs megállás. Gondoljatok bele, ti megállnátok mondjuk a felénél? Akik hagyományos módon indulnak el a spiritualitás felé, ez alatt most azt értem, hogy elmennek egy mesterhez vagy ilyen iskolába, soha nem találkoznak ilyen dilemmával és kérdésekkel, mert mindig lesz valaki, aki erről dönt vagy ezt megmondja. Ezt a kutatást tulajdonképp kinevezhetném (kapásból tudnék mondani hatot) annak, amilyen közönség előtt beszélnék róla, de most maradnék háromnál. Az egyik ezek közül a halálkutatás, aminek a szlogenje ez lett: "Aki istent tudományos szemmel kutatja, az nem áll meg az első piros lámpánál". De a másodiknál sem, sőt utána sem. Ezzel el is mondtam a másodikat, a harmadik pedig az álomkutatás. Ezek mind egyet jelentenek, amit nevezhetek ezotériának is.

Önmagad mestere
- Ezek tiltott technikák.
- Nem volt senki, aki megtiltsa.

 Az ezotéria a görög esotheros szóból származik, ami belső világot jelent. De míg az emberek nem ismerték a hologram fogalmát, magát a területet titokzatosság övezte, és mivel a mágia révén a személyes hatalom kérdésével kezdték összefüggésbe hozni, el is kezdték betiltani. E tiltás eredménye a mai tudományos világ, amelyben élünk, ahol mindenki az exotheroszban, a külvilágban él. Amire én, akinek a tudata elérte a 42. dimenziót, azt mondanám, hogy ez egy egyedülálló érték, amelynek lehet, nincs párja az univerzumban.

Úgy beszélsz, mint egy hibbant exoterikus. Méghogy külvilág!

Az a gond a bizonyítással, hogy mi a Határ egyik oldalán élünk, ami a bizonyítékokra épül, a másik világ, ami a Határ túloldalán van viszont elzárkózik attól. A spirituális valóságokat én más szóval álomvilágoknak neveznék, ahol a bizonyítás tönkreteszi az álmot. Legalábbis ezt állítják az itteni mesterek és papok ottani megfelelői. Ám én egy 'angyallal' (sajnos így tudom csak nevezni az érthetőség kedvéért) létrehoztunk egy valóságot az álom frekvenciáin is. Ez azt jelenti, hogy megcsináltuk azt, hogy amit ti az álmaitokban láttok… és ez most bővebb kifejtésre szorul. Amit ti az álmaitokban láttok, azokat a világokat nem kötik a valóság merev szabályai, ezért van az, hogy mondjuk nagy távolságok az álmainkban sokkal közelebb lehetnek. Mi megcsináltuk azt, hogy ezeket a merev szabályokat érvényesítettük az álomban is, így olyan valóságot kaptunk, ami semmiben sem különbözik ettől. Nem szeretnék elkanyarodni a témától, ám érzékeltetném, hogy a tudományos szemlélet a kísérletezéssel is együtt jár, és  olyan új dolgok felfedezéséhez vezet, ami tudományos áttörést is hozhatna, ha a tudomány nem lenne messze lemaradva ettől. Pláne úgy, hogy bár a bizonyítás egyáltalán nem nehéz ezen a területen, a másoknak bizonyítás viszont már az.

Olyan sejtéseket kialakítva, miszerint ami nekünk jelenti a megvilágosodást, azaz a belső kollektív tudattal történő egyesülést, az Odaát ennek az ellenkezője lehet, vagyis egyéni tudatban megjelenni a külvilágban. Amikor valaki mondjuk szintetikus droggal egy szippantással eljut oda, ahova egy tibeti láma 20 év meditáció után juthat el, ugyanez fordítva is igaz lehet és mindjárt van is egy gyors megértésünk arra, mit is jelent az a szó, hogy spirituális megszállás. Ezen a területen nem annyira a problémák megoldása a nehéz, hanem az észrevételük és megértésük, amit leborulva és felfelé könyörögve biztosan nem lehet megtenni. Amikor az imént említett valóság kísérletet szóba hozom, az már lehet egy ilyen problémára a megoldás.

Amikor ilyen szintekre eljutva olvasom, hogy valaki abszolút kívülállóként, magát újságírónak nevezve valódi kutatások nélkül alkot lebecsmérlő előzetes ítéletet egy olyan területről, amiről semmit sem tud, egyrészről megértéssel, másrészről kellemetlen érzésekkel viszonyulok ehhez. Van nekem elég bajom azzal az intézményrendszerrel ami mindkét oldalon erre a Bulira kiépült. Elég nagy gond itt a mindkét világban erről kialakult félreértésekkel, félelmekkel és tudatlanságokkal való együttélés és az, hogy ha az ember ilyen szinten meditál, értelemszerűen nem tud emellett bevételeket realizálni, hacsak nem így, hogy nyíltan kiír a kelleténél több információt. Mert akik ezt finanszírozhatnák, azok a félreértések, félelmek és tudatlanság mellett nagyfokú ellenérdekekkel is rendelkeznek és őszintén szólva ilyen eredményeket nem is adnék a kezükbe.

Ennek a hatalomnak a megértése a holografikus világképpel könnyen magyarázható. A hologram minden eleme rendelkezik a teljesség információjával, csak arra kell rájönni, hogyan, mihez és mennyire férsz hozzá. Példa: ha egy hologramos papírlapból ollóval levágsz egy kis darabot és azt lézerfénnyel világítod meg, nem a kis darabot fogod rajta látni, hanem a teljes képet kicsiben. Ha önmagadban vizsgálod önmagad egy kis szeletét és azt megvilágosodott fénnyel világítod meg, ott találod a világot magadban. Az ezotéria célja, hogy ezt az utat megtaláld. Egészen más dolog, mint a mágia, ami ugyanezt az elvet használja a szándékaid érvényesítésére másokon, többnyire a külvilágban. Bár nem bizonyítottam semmit, azért létrejött egy olyan az interneten szabadon elérhető anyag, amit minden a témáról írni akaró újságíró elolvashat.