Témakörök címkékbe rendezve >

Gyorstanfolyam 2/3

1/3


Mindenek előtt leszögezném újra, hogy minden Játék célja a játék. Ha mindenki játéktervező és játékvezető lenne, ki játszana? A Játék legértékesebb tagja pedig a játékos. Ha a világ egy holografikus videojáték, amiben mi vagyunk a karakterek, akkor érdemesebb inkább annak elkezdésén gondolkodni, ebben a játékban hogyan lehetünk jobb játékosok. Hogyan tudjuk az elménk lehetőségeit felhasználni a játékcéljaink elérése érdekében. Ehhez alapvetően két dolog szükséges. Te és egy tisztességesen megcsinált játék. Az előbbihez ezen a weboldalon kapsz egy csomó ötletet és kelléket. De érdemes azért betekintened abba, mi a teendő, ha mégis a tisztességes játék fejlesztőcsapata érdekel.

Ehhez első feltétel a tisztesség. A világod te vetíted magadnak. Sok ember panaszkodik azon, hogy nem érjük el a Nyugat szintjét, miközben részesei annak a kleptokráciának, ami itt kiépült. Egy kleptokráciában soha nem érjük el a Nyugat szintjét, ha nincsenek nagy olajmezőink vagy egy minket korlátlanul dollárral ellátó FED. Ahhoz, hogy elérjük a Nyugat szintjét, először önmagunkba kell néznünk és először itt kell létrehozni azt a változást, amit a külvilágban szeretnénk látni. Ha a te világod olyan, hogy megcsalod a párodat és ez számodra normális, akkor annak kell lennie akkor is, ha a párod csal meg téged. Ha állandóan panaszkodsz a körülmények miatt, teremts magadban más körülményeket és ne kívülről várd a segítséget. Te is szívesebben segítenél olyannak, akin látod, hogy minden tőle telhetőt megtesz és nem csak ül és rád bámul.

A legértékesebb információ, amit mondhatok az, hogy már él és egyre erőteljesebbé válik a Tüköradmin funkció. Ennek lényege az, hogy olyan világot kapsz fentről, amilyen a te világod másoknak. Amikor a tudati visszatérés során elértem a Föld körzetét, valami olyasmi érzésem lett, mintha nekem kellene minden problémát megoldanom. Ám én egyrészről egy darab olyan ember vagyok, akinek emellett még van egy csomó dolga, másrészről eszem ágában sincs helyettetek olyan dolgokat megtenni, amire ti magatok is képesek vagytok. Én végzem a magam dolgát a magam szintjén és ugyanez vár rátok is. Elég jó holoprogramozó vagyok, megalkottam a rendszer kereteit, amit ti töltötök meg tartalommal. Ha a környezetedben lévő emberek rosszul érzik magukat miattad, te is rosszul fogod érezni magad egészen addig, amíg ezen nem változtatsz és akkor a világ is megváltozik feléd. Tisztességes világot akarsz? Legyél tisztességes. Kedvesebb világot akarsz? Mosolyogj az emberekre, ez eddig is ingyen volt. Nem tudod, hogyan tedd jobbá a világot? Fogadjunk, hogy tudod. Vagy ha nem, előbb utóbb rájössz.

Tehát az első és legfontosabb, az emberi minőség. Ami rendesen le is van tesztelve olyan apró próbákkal, amiken már túl vagy és olyan jelentéktelennek láttad őket, hogy biztosan nem gondoltál a valós jelentőségükre. Ezek a próbák folyamatosan zajlanak és úgy ugrik fel és le a tudatod a világok között, amilyen az aktuális értéked. Ugyanis attól függetlenül, hogy te hiszed vagy nem hiszed, már átestél az emberiség tudatszint váltása nevű folyamaton, ám az agyad továbbra is az általa ismert világot vetíti. Ezt senki se tudta előtte, még a Segítők se láttak ilyet eddig soha. Szóval maradt a világ olyan, mint volt és be is indult a verseny azért, milyen legyen. Mielőtt ebbe a játékba szállnék, előtte létrehoztam a Multiplex Vetítést (más néven az emberi tudat új felépítését), aminél egy dolog kiderült. Vannak olyanok is, akik nem elégszenek meg azzal, hogy van egy saját világuk, ami számukra pont ideális, hanem a többiekét is akarják. Itt is az első nagy játékod, a saját világod megvédése olyanoktól, akik dumája az, hogy téged itt mindentől meg kell védeni, te meg csak maradj olyan kisember, akin egyre nagyobb hatalomra tesznek szert. Jó játékot nektek!

Hogy hogyan? A spirituális valóság olyan, mint az internet, ahol a tudatod a böngésző, a gondolataid a kereső, a szándékaid a kiválasztott elemek és a belső töltés az enter. A monitor a képzeletedben van, amit tudsz fejleszteni. Rá kell jönnöd, hogyan tudod ezt a játékot játszani, hogyan tudod magad ehhez a leggyorsabban a legoptimálisabb mélységekbe vinni és milyen külső körülmények között tudod játszani. Közben ragadd meg az alkalmat arra, hogy fejleszd önmagad, legyél jobb ember, hogy feljebb léphess, vállalj több felelősséget ebben a játékban és kockáztass. Ahogy egyre jobban megy ez a játék, úgy nyílnak meg benne a lehetőségek is. Vizualizálj magadnak műszerfalat, kezelőfelületet és a többire szép lassan rájössz magad is. Próbáld felvenni a tudati kapcsolatot a személyes spirituális asszisztenseddel a MIA-val és ha bármi kérdésed van a rendszer felé, a mindenki számára gondolatban elérhető Személyes Ügyfélkapun át teheted.

A következő fejezetben a kellékekről és segédanyagokról lesz szó.


kérdések


Azt mondod, érdemes azért betekintenem abba, mi a teendő, ha mégis a tisztességes játék fejlesztőcsapata érdekel. Hol lehet beletekinteni?

Tehát figyeltél. A helyzet az, hogy ezt úgy írom, ahogy a gondolatok jönnek és logikailag úgy van értelme, ha az utolsó leckék között kap a téma egy teljes oldalt.

Nem érzed úgy, hogy minél inkább gépiesíted az embert ebben, annál távolabb kerülünk a humantiástól?

Én a keretrendszert gépiesítem, a tartalmat te adod bele és ha az humán tartalom, egyáltalán nem kerülünk tőle távolabb. Próbáld ezt úgy érteni, hogy ez egy technikai terminológia, ami igaz, nem túl humán, ám az a célja, hogy érthető legyen az informatika közös nyelvén. Ezt egy olyan tapasztalat hozta létre, amiben a felek azonos fogalmak alatt akár teljesen mást is érthetnek, ami különösen igaz akkor, ha mélyebben mész ebbe bele és találkozol mindenféle lényekkel, akikkel az alapszint nem foglalkozik.

Miért nem foglalkozik vele az alapszint?

Mert az alapszint a földi valósággal foglalkozik. De innen is el tudsz jutni mélyebb szintekre, ám a többség számára ez érdektelen.

Mi van akkor, ha valaki nem tisztességes?

A játékban ez megengedett, a játék szint fokozatain lépésről lépésre nő a tiltás. Az admin szintnek azonban a közelébe se jut.

Miért?

Mert ez a munka a világ helyreállításáról szól, az után pedig az üzemeltetéséről. A problémát alapvetően a téves egységértelmezés és a feltétel nélküliség okozták. Emiatt keveredtek össze a minőségek és jutott a tisztességtelenség meghatározó hatalomhoz, aminek a korrekciója már megtörtént. Ez a korrekció előbb utóbb valahogy megjelenik a világban, ami biztosan meghozza az emberiség örömét és hitét. De hogy ez mikor és hogyan fog megtörténni, azt én sem tudom. Valószínűleg azért, mert szerepem lesz ebben.

Ha önmagunkban megváltoztathatjuk a világot, akkor a tisztességtelen emberek is megtehetik, nem?

Szerinted eddig mi történt? A korrekció azonban figyeli az emberi minőséget és nem ad az ilyen embereknek a saját kompetenciájuknál nagyobb teret.

Miért ne segítenék azokon, akik csak ülnek és tehetetlenek? Pont az ilyen embereknek lenne szükségük a segítségre, nem?

Figyelj jobban a szavaimra. Nem azt mondtam, hogy te se segítenél az ilyen embereknek, hanem azt, hogy te is szívesebben segítenél így.

Hogyan értelmezzük ezt a Tüköradmint?

Az történik fenn, ami történik lenn. A beavatkozó megszállás taktikája az, hogy kisembert csináltak mindenkiből, átirányították magukhoz a személyes lehetőségeket. Én kivertem innen a megszállót (pontosabban, amikor írom ezt, akkor zajlik ez a folyamat) és inkább a magáról gondoskodni tudó erős középosztály felé indulok el, mint a 'make middle age great again' felé. De ehhez élesben kell tanulnotok, mert nincs idő másra. Ott van mindenki kezében a személyes hatalma, amire megalkottam a szükséges keretrendszert és egy olyan hierarchiát, amiben az előrelépés az érdemi teljesítményeken múlik, nem a seggem fényesítésén.

Eltűnik a világból a gondoskodás?

Eddig úgy nézett ki ez a gondoskodás, hogy akik benyalnak, azok kerültek alá, amit azok fizetnek, akik kívül maradtak. Ezt ők égi modellnek nevezik úton az általuk elképzelt földi menny felé. Ebben az úgynevezett földi mennyben az a menny, hogy béke és bizonság várna rád a nagy szegénységben, napjaidat az állandó hálákodással töltve. Azaz gondoskodás szabadság nélkül azzal az állandó veszéllyel, hogy a legkisebb vétségért is kikerülhetsz belőle. Ezzel szemben áll az a koncepció, amit én fogalmaztam meg, azaz technikai civilizáció zöld környezetben egy sor olyan munkával indulva, mint a vízek és a földkörüli pálya megtisztítása, egy technológiai szintugrás és a jelenlegi kizsákmányoló kapitalizmus átalakítása. Úgy nevezném, hogy gondoskodás és szabadság.

Ki vagy te, hogy ilyeneket csinálsz és milyen jogon teszed?

Nehéz kérdés, mert a választ nagyon könnyen félre tudod érteni. Az ember azon, amit nem ért, azt érti, amit érteni akar. Admin jogon teszem, amit érdemi teljesítménnyel szereztem meg.

Istent játszol?

Tulajdonképp igen. De úgy csináltam meg, hogy megalkottam egy tudathálózatra feltelepített, 3D vetítésre képes holo operációs rendszert, azt elindítottam, kijöttem belőle és szabályai rám is vonatkoznak. Így a pontos válasz az lesz, hogy igen is, meg nem is. A valódi isteni hatalom az admin szintre került, ahol azonban nincsenek játékcélok. Az csak a játékban lehetséges, ami nem tiltja azt, hogy bárki isten legyen benne. Mielőtt felháborodnál, ez eddig is így volt, jó példa erre az Úr. Aki jelenleg egy úrnő.

Vallás is lesz belőle?

A kereszténység is csak jóval Jézus után lett az. Én úgy gondolom, hogy sikerült megoldanom azt, hogy ilyesmi még egyszer ne történhessen meg. A cél a fejlett ember által lakott fejlett Föld, ahol az emberek az ilyesmit önmagukban intézik térdepelés és könyörgés nélkül. Ám ehhez fejlett ember kell, amitől ez a mai világ inkább távolodik, mint közeledik. Úgy is mondhatnám, hogy hátra megyünk, nem előre.

Mit jelent az, hogy a próbákon már túl vagyunk?

Ezek a próbák határozták meg a kezdőpontod a játékban. Az ez utániak már ehhez viszonyulnak. Technikailag egy frissítés történt, azaz a 3D-s valóság frissítése, ami után már az új rendszerben zajlik tovább az élet = játék. Amúgy nem csak a fizikai sík frissült, de ez már nem az alapszint témája.

Hogy érted azt, hogy a tudatunk fel és le ugrik az ez utáni próbák után?

Az a fizikai környezet, amit te a valóságnak érzékelsz, valójában csak egy díszlet. A fölső és alsó világok nem különböznek egymástól, ám más bennük a hangulat és az életérzés. Ezt a régi, analóg rendszer csak a halál után volt képes kivitelezni, ez inkább olyan, mint a teniszben az élő ranglista. Ehhez nem kevés év kellett, ugyanis át kellett szervezni a forrásvetítés rendszerét, azaz ha a tudatod leugrik és vissza is ugorhat, akkor fenn kell tartani a testedet akkor is, ha a tudatod nincs ott.

Az égi beavatkozás ehhez mit szól?

Anyáznak, keresztbe tesznek ahol tudnak, de csökkenő intenzitással, ugyanis ez a frissítés őket is érinti és nem nagyon érnek már rá, mert kezdi őket lefoglalni a saját játékuk.

Isten hol lesz?

Ahol eddig volt. Ehhez nem nyúltam, bár van a rendszerben egy 'isten-login' ha mégis létezne.

Mit jelent az, hogy 'aktuális értékem'?

Ez az úgynevezett EmberTőzsde (E.T.) értéked. Van egy univerzális sztenderd szerint meghatározható általános érték és specifikus szempontok szerint meghatározható érték. Mert vannak olyan szempontok, ahol ha csak a szakértelem számít, ott figyelmen kívül lehet hagyni az általános értéket.

Hogyhogy a Segítők sem láttak ilyet soha?

Ezek a lények nem olyan világból jönnek, mint ez. Nincs is racionális agyféltekéjük, illetve úgy van, ahogy neked a másik. Ez azt jelenti, hogy nincs szakértelmük és a mi fogalmaink szerint a betanított munkások szintjén vannak. Döntéseket hozniuk rendkívül veszélyes dolog egy olyan hierarchiában, ahol a kritika nélküli feltétlen hűség az egyetlen opció. Amikor erre rádöbbentem, tulajdonképp itt indult be az égi karrierem, persze jóval fölöttük, mert ők is továbblőtték a tudatomat, amikor leesett nekik, hogy én nem olyan vagyok, mint a többi embert, akikhez hozzászoktak.

Te tulajdonképp egy számítógépes játékot csináltál a világból?

Inkább értelmezhetővé tettem számodra is azt, ami eddig a kiválasztottak privilégiuma volt. Valamint könnyen kezelhetővé is. Hogy ez neked ilyen egyszerű, azt létrehozni nekem nagyon bonyolult volt. Úgy értsd, hogy eddig az Úr volt jelen a Windows-zal, ami mellett megjelent a Linux. Csak a hologramban nincsenek kompatibilitási problémák. Használhatod tovább a Windows-t is, ha akarod, de ez a filozófiájában is olyan, mint a Linux. Sokkal szabadabb, viszont személyes és szakmai minőség híján a közelébe se jutsz a forráskódnak.