Témakörök címkékbe rendezve >

Gyorstanfolyam 1/3

Felvetődik a kérdés, hogy miért érdekel téged a spirituális világ? Mi az a spirituális világ egyáltalán? Egy erről valamit alig tudó ember szemében mit jelent kapcsolatba lépni ezzel a világgal? Milyen előnyt jelent az, ha valaki különleges lesz? Jár-e ez valamiféle kötelezettséggel és felelősséggel? Ez a különlegesség együtt jár-e a mások feletti hatalommal? Ugyanis az emberek 80%-a csak ennyit lát ebből. A maradék 20%-ot a misztikum része érdekli és a felfedezés.

De akit a misztikum és a felfedezés érdekel, azokat se hagyja hidegen sem az erőszint, sem a mágia. Ennek az az oka, hogy amikor még semmit sem tudsz a belső világról, csak a külvilágban tudsz gondolkodni. Itt is van a különbség az ezotéria és a mágia között. Az ezotéria belső világot jelent, azaz önmagadban vizsgálod önmagadat és a vizsgálat tárgya te magad vagy. Ezzel szemben a mágia célja a szándékaid érvényesítése a külvilágban a belső erőd, vagy valamilyen technika segítségével. Ilyen technikák az ősidők óta alakulnak ki megfigyelési tapasztalatok utáni rendszerezés módszerével.

Hogyan képes a szándékod érvényesülni a világban? A tudomány felfedezte, hogy a világunk holografikus szerkezetű, amiben az elemek kommunikációjában nem létezik távolság. Ha egy hologramos lapról ollóval levágsz egy kis darabot és azt lézerfénnyel világítod meg, nem a kis darabot fogod látni, hanem a teljes képet kicsiben. Ha önmagadban vizsgálod önmagad egy pici szeletét és azt megvilágosodott fénnyel világítod meg, ott találod az egész világot magadban. Ez azt jelenti, hogy a hologram minden eleme a teljes információt tartalmazza, már csak a hozzájuk férés jelenti a nagy kérdést és meg is kaptad a nagy választ arra, mi is az ezotéria.

Ám egy kezdő számára van ebben egy kis probléma. Ez pedig a megvilágosodott fény. Minél nagyobb lesz ennek a fényereje, annál kevésbé lesz számodra fontos minden, amit most annak látsz. Minél többet látsz meg a világból, annál kevésbé fog érdekelni minden, amit most fontosnak gondolsz. Minél inkább belemerülsz ebbe, a környezeted annál jobban meg lesz arról győződve, hogy megbolondultál. Minél mélyebben benne vagy, annál nehezebb lesz erről beszélni a környezetednek, akik benned előbb-utóbb a beteg embert fogják látni. Ahogy kezd megváltozni benned a dolgok fontossága, úgy veszítesz el egyre több embert és úgy leszel egyre magányosabb. Ez nem meglepő, ezt ugyanis csak egyedül a magányban lehet csinálni.

Nem tudom eszébe jut-e valakinek az, ez annak pont az ellenkezője, amiért ebbe az a 80% belekezdene. Az a 80% a siker miatt kezdene bele, amit ennek segítségével az életben el lehet érni. Akkor miről beszélek? Igaz, két dologról beszélünk, ami egybemosódik. Ám jobb ha most tudjátok meg, hogy ez volt az egyik nagy hibát okozó probléma, amit meg kellett oldanom. Úgy tudtam ezeket a problémákat megoldani, hogy először végigjártam egy olyan belső utazást, ami 20 évig tartott, amiben végig meditáltam. Ennek során megszereztem a szükséges tudatszintet, a megfelelő kompetenciát, legyőztem az elém kerülő összes ellenérdekű felet és ezt az egészet túléltem. Voltak pillanatok, amikor arra gondoltam, kihívom a mentőt, ám ezt továbbgondolva úgysem értették volna meg a helyzetet és ha bármit mondok, a zárt osztályra vittek volna. Itt nagyon sokat számít az önmagadba vetett hit, az eltökéltség, ami átvisz a nehézségeken, amikben bőven részed lesz és az a tény, hogy ha belekezdesz, nem nagyon van hova kihátrálni belőle. De akkor azok a menő mágusok, akik a tévében időnként felbukkannak is így jártak? Most fogod megérteni a megoldást, az admin és a játék szintek szétválasztását.

Ha a világ holografikus szerkezetű, akkor tulajdonképp nem más, mint egy holografikus videojáték, amiben benne élünk = játszunk. Ha ilyen szemmel nézünk a világra, akkor a világ rendbetétele önmagunkban is megoldható. Ha itt játékosok jelennek meg admin hatalommal, az egy hiba, mert admin hatalommal csak az admin szinten lévők rendelkezhetnek, akiknek viszont le kell mondaniuk a játékcélokról. Nincs vagyonszerzés, nincs csajozás/pasizás és a pozíciók hajszolása. Mert ezek a játékban vannak. Mielőtt ebbe belekezdenél, érdemes tehát ezt jól átgondolni előtte, mert utána már késő. Bár végeztem korrekciókat ez ügyben, amik kiutat kínálnak sok olyan ember számára, akik átverve érzik magukat, azt a régi életüket sosem kapják vissza. Illetve inkább úgy fogalmaznék, hogy ebben a valóságban ezen az idővonalon.

De honnan tudható, hogy melyik úton indulsz el? Ez egyszerű. Ha azt látod, hogy otthon ülsz egyedül és az egyéni utadon járva meditálsz, minden bizonnyal az admin szint felé indultál el, ami még nem garancia arra, hogy oda is jutsz. Ha azt látod, hogy egy ilyen irányultságú csoportban vagy, guruhoz jársz vagy templomba, akkor a játék szint a célod, aminek vannak admin szintjei, lefordítva ott a lehetőség a vagyonszerzésre és a mások feletti hatalomra. De mivel ez a játék, és hogy milyen játék, az attól függ, hova és kihez kerültél és ő is fogja neked elmondani, hogy mi az ára. Előbb utóbb el fogja mondani. A következő leckében arról lesz szó, hogyan lehet ezt elkezdeni.


kérdések


Mi a spirituális világ?

Valójában két spirituális világ van, amit az emberek egynek hisznek. Az első spirituális világ az, amit én álomvilágnak nevezek. Ez benned található azon a hálózaton, aminek a fizikai világ egyik valóságának végpontján te vagy, az egyes ember. A másik spirituális világot az a hit hozta létre, hogy te azt hiszed, a spirituális világ körülötted van a külvilágban láthatatlanul. Ez komoly problémát jelentett, mert lehetőséget adott a külső megszállásra, vagyis a világod mások általi befolyásolására, akik ezen a külső spirituális világon át okoztak problémát a te belső spirituális világodnak is. Úgy oldottam meg, hogy külön neveket adtam nekik és eltérő funkciókkal láttam el őket.

Egy erről valamit alig tudó ember szemében mit jelent kapcsolatba lépni ezzel a világgal?

Szerintem az összes erről valamit alig tudó ember kapcsolatban van ezzel a világgal, csak nem ébredt ennek tudatára. A spirituális világ által nyújtott lehetőségeket pedig ösztönösen használják. Amikor valaki elkezd ez iránt érdeklődni, csak annyi a különbség, hogy belép a tudatos használat igénye és az ezzel együtt járó tanulás és fejlődés.

Milyen előnyt jelent az, ha valaki különleges lesz?

Attól függ, ki mit tekint előnynek és hátránynak. Sokan úgy különlegesek, hogy átlagosnak álcázzák magukat, nehogy konfliktusba kerüljenek emiatt a mindennapi életükben. Az előny általában valamilyen hatalom képében jelentkezik. De hatalom az is, ha egy focista gyorsabb a másiknál, ami számára nem kellemetlen, mert ez elfogadott a társadalom számára. A spiritualitásban ezt a kisugárzásnak nevezik és mint előnyös tulajdonságot társítják hozzá.

Jár-e ez valamiféle kötelezettséggel és felelősséggel?

Hogyne járna. Ez a kötelezettség és felelősség hasonló a celebekéhez, aztán embere válogatja, mennyire érzik magukénak. Ez azt jelenti, hogy a személyiség- és jellemmintája ugyanúgy árad sok emberre láthatatlanul, ahogy itt a példakép szerep is láthatatlan.

Ez a különlegesség együtt jár-e a mások feletti hatalommal?

Minden mágia együtt jár a mások feletti hatalommal. Ám van ezeknek egy mellékhatásuk, hogy időnként az ellenfelek is erősebbé válnak és sokszor visszaüthet a szándék a forrására. Szóval ez nem mindig az, hogy neked ott a varázserőd és a másik tehetetlen.

Mi az oka annak, hogy a magasabb tudatosságú embereknél sem érezni az ezotéria és a mágia közötti különbséget?

Mert a magasabb tudatosságú emberek felemelkedett embereknek számítanak és minél közelebb kerülsz a kollektív tudathoz, onnan nézve annál több emberre értelmezhető az 'én' fogalma. Az egy külön feladat, hogyan tudod ezt megoldani. Én úgy teszem, hogy nem mágiázom konkrét személyekre, hanem paraméterekkel látom el a szándékaimat. Ha konkrét személyre teszem, abból biztosan tudom, hogy játékban vagyok.

Ha admin szinten vagy, hogyan lehetsz játékban?

Úgy, hogy visszatérek. Biztosítanom kell a 3D idővonalát, a meditációmhoz szükséges nyugalmat és egy normális világot magam körül, hogy folytathassam majd valamikor az admin szinten. Az út nekem 3 év oda, de felhasználom ezt a visszatérést pár belső tesztelésre is.

Mi a mágia hatásmechanizmusa?

Információküldés a holografikus szintre, ami interakcióba kerül az adott helyzet komplexitásával. Mivel ebben sok az ismeretlen tényező, az ember sosem mehet biztosra.

Léteznek szellemek?

Ebben a kívül létrejött spirituális világban biztosan léteznek, mert sok ember hisz bennük és a hitük létrehozza őket. De a szellemek kifejezés helyett pontosabb a más síkon létező játékos.

Az ezotéria egyenlő az istenkutatással?

Meg a halálkutatással és az álomkutatással is. Az a gond ezzel a kérdéssel, hogy először érdemes lenne tisztázni a fogalmat. De jobban jársz, ha nem definiálod, mert akkor a keresést is lekorlátozod a definícióra. Jobb ezt a kérdést teljesen nyitva hagyni, hogy megértsd, ha egyszer észreveszed.

Azt akarod moindani, hogy ha magamba mélyülök, akkor amit kinn találnék a külvilágban, azt megtalálom magamban?

Igen.

Hogyan?

Ha olyan könnyű lenne, mindenki ezt tenné. Én azt nem tudom neked megmondani, hogy nálad hogyan, csak azt, hogyan lehetsz önmagad mestere, hogy erre magad is képes lehess. Végülis erről szól ez a weboldal. De nem akarom kikerülni a kérdést, kábé úgy, mintha nem a játékkonzolodhoz rohannál haza, hanem a belső világodhoz.

A negyedik bekezdés nem egy nagy reklámja ennek.

Ahogy 50 éves lettem és elkezdtem külsőleg változni, azzal nyugtáztam, hogy amit csinálok, az nem egy szépségverseny. Itt sem az a cél, hogy minél többen tegyétek, sokkal jobb az, ha sokan inkább nem teszik, de az a néhány nem fog besírni a közepén.

Te hogyan kerültél ebbe bele?

Az a 20% voltam, aki még csak a külvilágban gondolkodott. Az akkori baráti körömből valaki került kapcsolatba valakivel és így kerültem én is bele. De nem rohantam fejjel a falnak, engem csak az érdekelt, hogy ez a spirituális világ tényleg létezik-e. Megbizonyosodtam arról, hogy létezik, de korainak tartottam még ezt, így visszatértem az életbe és megéltem, amit tudtam. Akkor arra gondoltam, hogy ráérek erre 30-40 éves koromban és szerintem nem a sors vitt engem bele 10 évre rá a meditációba, hanem a saját szandékom sugara.

Mi mindent éltél meg?

Vigyázni kell a csajozással (nőknek a pasizással), mert ami siker az életben, az lehet kudarc később. Nem mondom, hogy nem volt hiányérzetem, de ez is nézőpont kérdése. Ilyenkor a Segítők nincsenek könnyű helyzetben, de sok problémát nem okoztam nekik, mert bár csak a nők érdekelnek, annyira azért sose érdekeltek. De ez alatt az idő alatt tanultam meg igazán teniszezni és becsúszott még egy 1 éves külföldi ENSZ misszió. Akik engem előtte ismertek, biztosan meglepő lett volna arról értesülni, hogy 20 évig egyhelyben fogok ülni. De nem unatkoztam, pláne úgy, hogy belső nézetben egészen másképp telt az idő.

Ha erre az admin szintre lépek, ez után sosem lehetnek olyan céljaim, amik természetesek lennének egy ilyen civilizációban?

Jó a kérdés, mert én is ugyanerre jutottam, amire te a második tízéves ciklusban. Ezért létrehoztam egy új szintet az admin szinten, ahol lehetséges az ilyesmi, de le kell előtte tesztelnem. Ez az admin-játék szint, ahova el lehet menni szabira és részt lehet venni kisebb-nagyobb játékokban is. De ez az itt létrejozott 5 fokozat legmagasabbjának témája, mi meg a legalsó fokozatán vagyunk.

Ha nincs arra garancia, hogy nem jutok az admin szintre, hova juthatok?

A játék szint valamelyik admin fokozatára. Ott nem a rendszerfejlesztés megy, hanem a tartalom- és játékfejlesztés, tervezés és szervezés.

Azt mondtad, hogy ezt a külső spirituális világot az emberi hit hozta létre. Hogyan?

A hologram egyik jellemzője, hogy állandó interakcióban áll azzal, mit tudsz és hiszel a világról. Ezt értsd úgy, ha te azt hiszed, hogy létezik egy ősz szakállú isten, akkor számodra létezni is fog, mert a hologram létrehozza neked. Tényleg olyan, mint egy videojáték, amit belülről vezérelsz és minél többet tudtam erről az egészről meg, annál jobban erősödött bennem ez a meggyőződés. Mit mondanak a félelemről? Hogy te hívod be őket. Hogyan? Úgy, hogy a hologram ezt játék-kérésnek értelmezi. Milyen jó, hogy valaki kitalálta és elhitette az őrangyalokat, rajtam is sokat segítettek az elején, amíg rá nem jöttem, hogyan oldjam meg ezeket magam.