Témakörök címkékbe rendezve >

A jövőbelátás problémái

Sokan álmodoznak olyasmikről, hogy örök élet, híresnek, celebnek lenni és ilyen a jövőbelátás is. Ha megkérdeznél egy celebet, jó-e celebnek lenni, szerinted mit mondana? Ha felajánlanád neki, hogy egy varázspálcával visszakapná az az előtti életét, mennyi mondana közülük igent? Újra végig sétálhatna az utcán anélkül, hogy bárki rá mutogatna, ott teremjen tíz ember autogrammért és nem kellenének biztonsági emberek sem. Visszakapnák a szabadságukat, kilépnének a szerződésben kikötött életükből.

Belegondoltál már, mi lenne, ha örök életed lenne? Ha így lenne, hogyan változna ettől meg az életed? Mi motiválna téged ekkor? Mitől való rettegés váltaná fel a halálfélelmet?

Vannak olyan emberek, akik belelátnak a jövőbe. Ezt ma már nem nehéz megmagyarázni, a tudatukkal elérték a holografikus szintet, ahol hozzáférnek emelt képességekhez. Vannak a világot tönkre tévő egyszerű dolgok, pont olyanok, mint a demokráciát tönkre tévő frakciófegyelem. Esetünkben a pénzért minden kapható. Ha valamihez elég ha csak pénzed van, az azt is jelenti, hogy olyan dolgokhoz is hozzáférsz, amikre nem vagy felkészülve. De mire kellene felkészülni a jövőbelátás terén?

Biztos vagyok abban, az első időszak fantasztikus! Gondolj bele, mekkora hatalom ez. Mindent látsz előre. Azért feltennék két kérdést:

  1. Beülnél úgy a moziba, hogy ezen túl az összes filmről tudnád miről szól és ismernéd a végét?
  2. Szerinted mi a legnagyobb veszély, ami leselkedik rád?

A válasz lejjebb görgetve található.

.

.

.

.

.

.

..

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

.

.

.

Az unalom.