Témakörök címkékbe rendezve >

Mi az ezotéria valóságalapja

english version

A tudomány eljutott oda, hogy komolyan vehető az az állítás, miszerint a minket körbevevő világ nem más, mint egy hologram. Egyes vallások és világnézeti filozófiák is hasonlóról számolnak be, ám csak most tudjuk egyértelműen kijelenteni, miről is beszélnek. Ideje tehát annak, hogy a témát a holografikus világkép figyelembe vételével tovább mélyítsük.

Ha egy hologramos képet vizsgálunk, majd abból ollóval levágunk egy kis darabot és azt lézerfénnyel világítjuk meg, nem a kis darabot fogjuk látni, hanem a teljes képet kicsiben. Ha önmagadban vizsgálod önmagad egy pici szeletét és azt megvilágosodott fénnyel világítod meg, ott találod az egész világot magadban. Az ezotéria célja az, hogy ezt az utat megtaláld. Ha valaki tehát elkezd meditálni, most már rendelkezésére áll az a magyarázat, amit a környezete is megért. Ha ebben a meditációban lehetőség van azokon a dolgokon változtatni, amiket a tudatszint lehetővé tesz, érthetővé válik az a frázis, hogy ha önmagadat rendbe teszed, azzal rendbe teheted akár a világot.

Az emberek általában összemossák és keverik az ezotéria és a mágia fogalmát. Ezotéria az, amikor önmagadban önmagadat vizsgálod, mágia pedig az, amikor ennek a vizsgálatnak a tárgya a külvilág. Vagyis a szándékaid érvényesítése másokon. Mivel ezek láthatatlan és bizonyíthatatlan dolgok, létezésüket sem a bizonyítékokra épülő tudomány, sem a közmegegyezéses valóság nem ismeri el. Pedig nem történik más, mint valaki rájön arra, hogyan képes az elméjével a hologram 'admin szintjére' lépni. Ennek a hologramnak van azonban egy tulajdonsága az egyes emberek relációjában, mivel mindenki állandó tudati kapcsolatban áll vele. Mit tudsz és hiszel a világról. Ez a két dolog határozza meg a világban elfoglalt helyedet. Ha nem hiszed, hogy a mágia létezik, akkor számodra nem létezik és hiába létezik, nem tud hatni rád. Persze ez sarkos leegyszerűsítése a lényegnek, mert hierarchiákban élünk és ha egy olyan ember hisz a mágiában, akire felnézel, akkor a mágia képes hatni rád.

A mágia hatásmechanizmusa tehát arra épül, hogy a szándékod interakcióba lép a hologrammal, keveredni kezd a szándékod tárgyának szándékaival és ennek lesz valamilyen eredménye, amiben az is benne van, hogy nem lesz semmilyen eredménye. Mivel mindenki álmodozik, kijelenthető, hogy mindenki mágiázik, ám nem olyan könnyű ezeket az álmokat a valóság frekvenciáira hozni. Azaz megvalósítani az álmaidat. Szándékokat azonban nem csak emberekre, hanem tárgyakra is lehet helyezni. Józan ésszel azonban ez az állítás nem vehető komolyan, ám ha ez a józan ész elgondolkodik a következőn, a következtetés addigi álláspontjának felülvizsgálatára késztetheti. Mára már mindenki mp3 formátumban hallgatja a zenét, amiből ugyanúgy áradnak az érzelmek, mint előtte. Pedig az mp3 nem más, mint 1-esek és 0-lák. Ha elvetjük azt, hogy az érzelmek leképezhetők 1-esekre és 0-lákra, akkor csak egyetlen logikus magyarázat marad. Kell lennie egy láthatatlan tartománynak, ahol a fizikai objektumokhoz kapcsolódik egy olyan tároló, ahol ezek az információk tárolódnak. Ha ez egy holografikus tároló, mindjárt magyarázatot kapunk arra, hogy az erre fogékony emberek honnan tudnak tárgyakról és emberekről információkat mondani.

Az évezredek, évszázadok során biztosan tettek hasonló felfedezéseket olyan emberek, akiknek (TV hiányában) volt idejük és (tudomány hiányában) elég hitük kidolgozni komplex mágia rendszereket, amiket talán a kung fu irányzatokhoz tudnék hasonlítani. Ha nincs sok dolog, ami elvonja a figyelmed, amitől a mai felgyorsult világunk távolodik, akkor több időd és lehetőséged van a belső világodra felfedezni ezeket. Még egyszer mondom, minden attól függ, mit tudsz és hiszel a világról, mert az agyad ezek alapján határozza meg a pozíciódat a hologramban. A hit érdekes dolog, ugyanis ha valamit nem hiszel, az is egy hit. Végeredményben itt arról van szó, hogy az embernek két agyféltekéje van, amiknek egyenlőségben kellene lenniük egymással. Ám ez egy olyan vékony út, amiről könnyű valamelyik oldalra billenni.

A bizonyítékok világában felmerült bennem, vajon miért nem hisznek az emberek a harmadik szem létezésében. Pedig amikor alszol és álmodsz, akkor sincsenek nyitva a szemeid, mégis látsz képeket.